Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.10.2017.

Od početka godine primljeno 1.114 profesionalnih vojnikaMinistar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao je danas Mešovitu artiljerijsku brigadu i deo 3. brigade Kopnene vojske u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“.
 
Ministar Vulin je, nakon prikaza dela sposobnosti i obilaska taktičko-tehničkog zbora, istakao da Vojska Srbije ulaže velike napore da se broj naših pripadnika, svakako, poveća, da njihov položaj bude bolji, da budu bolje plaćeni i da se više vodi računa o njima i njihovim porodicama.
 
- Naporima čitave države možemo da kažemo da smo od decembra 2016. godine do danas u sastav Vojske Srbije primili 1.114 novih profesionalnih vojnika po ugovoru. Do sada se prijavilo 2.082 lica, a primljeno je 1.114. U procesu prijema nalazi se još 867 lica i do kraja godine predvideli smo da možemo da primimo još 663 ljudi – naglasio je ministar Vulin.
 
On je, takođe, uputio poziv svima zainteresovanim koji ispunjavaju odgovarajuće uslove, što znači da su služili vojni rok sa oružjem, da su mlađi od 30 godina i da su državljani Republike Srbije, da dođu u Vojsku Srbije.
 
- Za Vojsku Srbije možemo da očekujemo bolje dane, možemo da očekujemo značajno povećanje zarada, već smo podigli dnevnice, radimo na tome da se standard poveća, pokrenućemo i značajan projekat stambene izgradnje i imate i materijalni razlog da budete u Vojsci Srbije, a naravno, tu je i onaj koji ne može nikakvim novcem da se izmeri i izračuna, a to je ljubav prema pozivu i ljubav prema svojoj zemlji – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.10.2017
mp4 (126,17 MB)
Оbilazak
04.10.2017
mp4 (113,8 MB)
Izjava ministra Vulina