Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.09.2017.

Potpisan Ugovor o saradnji VFC „Zastava film“ i Televizije Hram




U konferencijskoj sali Doma Vojske Srbije potpisan je Ugovor o saradnji između VFC „Zastava film“ i Televizije Hram kojim se regulišu obaveze u pripremi i realizaciji emisije „Za Hristoljubivu vojsku“ na toj novoj, a već veoma zapaženoj televiziji. Ugovor su potpisali glavni i odgovorni urednik Televizije Hram protojerej stavrofor Stojadin Pavlović i direktor Vojnofilmskog centra „Zastava film“ potpukovnik Goran Ikonić.

Svečanom potpisivanju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, načelnik Uprave za odnose s javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković i načelnik Odeljenja za versku službu Uprave za ljudske resurse GŠ VS pukovnik Saša Milutinović.

Kako smo saznali od urednika emisije „Za Hristoljubivu vojsku“ Slavoljuba Markovića, potpukovnika u penziji, prevashodni cilj emisije je informisanje šire javnosti, a posebno pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, o verskoj službi i životu u vojsci, te negovanje duhovnih i moralnih vrednosti i tradicija srpske vojske.

- Kroz različite sadržaje u tri informativne rubrike, emisija će kontinuirano da doprinosi najvažnijem cilju a to je razvoj operativnih sposobnosti Vojske Srbije, pre svega kroz negovanje moralnih i duhovnih vrednosti i poštovanje verskih prava svih njenih pripadnika. Slavna tradicija srpske vojske je neiscrpan izvor materijala za emisiju i dragoceno nadahnuće današnjih i budućih branilaca otadžbine, rekao je urednik Slavoljub Marković.   
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.09.2017
mp4 (23,21 MB)
Protojerej stavrofor Stojadin Pavlović
12.09.2017
mp4 (22,47 MB)
Direktor VFC "Zastava film" potpukovnik Goran Ikonić
12.09.2017
mp4 (9,35 MB)
Potpisivanje Ugovora