Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.09.2017.

Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske SrbijeU komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su primljeni najmlađi oficiri VS, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika. Njima su komandanti i načelnici predstavili organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju, ali i prava, obaveze i zadatke koji ih očekuju po prijemu u jedinice.

U Domu Vojske Srbije u Nišu mlade starešine je primio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. On je u prisustvu starešina iz komande i potčinjenih jedinica Kopnene vojske mladim starešinama poželeo uspeh na prvim oficirskim dužnostima.

U Komandi RV i PVO u Zemunu potporučnike raspoređene u taj vid Vojske Srbije primio je komandant vida general-major Ranko Živak.

U kasarni „Topčider“ u Beogradu komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović poželeo je dobrodošlicu najmlađim potporučnicima tog sastava Vojske Srbije. General Petrović ih je upoznao sa zadacima Komande za obuku i dužnostima i obavezama koje ih očekuju u predstojećem periodu.

Oficire koji su na prve dužnosti raspoređeni u Centralnu logističku bazu primio je komandant baze brigadni general Petar Latković. On je istakao da je ovo veliki dan za jedinicu jer prijem najmlađih oficira za svaku jedinicu predstavlja veliko kadrovsko pojačanje. General Latković je mladim potporučnicima poželeo sreću na prvim oficirskim dužnostima, uz poruku da se uvek pridržavaju Kodeksa časti jer su „čast i znanje najjače oružje vojnika“. Potporučnici su potom obišli spomen-sobu i upoznali se sa tradicijama koje ova jedinica baštini.

Prijem najmlađih potporučnika održan je i u Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije. Mlade starešine je sa zadacima Uprave i obavezama koje ih očekuju upoznao pukovnik Vlatko Kuraj.
photoFOTOGALERIJA