Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.09.2017.

General Diković sa kadetima



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas na Vojnoj akademiji sa kadetima 138. klase Vojne akademije i 3. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.
 
U obraćanju budućim oficirima, general Diković je poručio da se oni, u narednoj novoj fazi života, spremaju za „život oficira“.
 
– Postajete oficiri slavne vojske koja se diči slavnim precima, istorijom i vrednim pobedama, vojske koja ima ključni zadatak da štiti Republiku Srbiju i sve njene građane i omogućava im da mirno žive. Država Srbija i njena vojska traže hrabre, odvažne i obučene oficire koji će svoje znanje i umeća da stave na raspolaganje državi, rekao je načelnik Generalštaba.
 
On je dodao da Vojska Srbije uživa najveće poverenje građana i da zajedno treba raditi na tome da se to poverenje „još učvrsti“.
 
– Država je jaka koliko je jak i sistem koji je brani, a Vojska Srbije je stožer tog sistema. Naš narod je navikao da vojska bude uvek tamo gde je to i potrebno. Tako je bilo, jeste i biće i u budućnosti, poručio je general Diković.
Budućim oficirima obratili su se i bivši kadeti, najbolji u svojim klasama. Mlade starešine Vojske Srbije prenele su budućim kolegama praktične savete za situacije koje će ih čekati na prvim ofirskim dužnostima, već za nekoliko dana.
 
Današnjem razgovoru sa kadetima prisustvovali su i načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković i načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije pukovnik Savo Iriškić.   
 
photoFOTOGALERIJA