Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.08.2017.

Ministar Vulin u Medija centru „Odbrana“



Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Medija centar „Odbrana“ u beogradskom Domu Vojske. Tom prilikom, načelnik Uprave za odnose sa javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković informisao je ministra odbrane o organizacionoj strukturi i kapacitetima te specijalizovane vojne ustanove Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije koja izvršava zadatke u okviru novinsko-informativne i izdavačke delatnosti i organizacije događaja u zgradi Doma Vojske Srbije.
 
Ministar Vulin je  tom prilikom izjavio da Vojska Srbije poklanja veliku pažnju vojnom izdavaštvu i kulturi i da će nastaviti da vodi računa kako da svim građanima Srbije ponudi mogućnost da se upoznaju sa vojnom istorijom, ali da se upoznaju i sa stvaranjem kulture u vojsci.
 
- Vojska Srbije će, kroz svoj izdavački centar, pokrenuti i ediciju „Ratnik“ i to će biti edicija u kojoj će o svojim uspomenama, ali i o svojim razmišljanjima, o onome što su doživeli, ali i onome kako procenjuju realnost i kako vide budućnost, govoriti naše najistaknutije ratne starešine. Vreme je da pokažemo da smo veoma ponosni na ljude koji su se borili za svoju zemlju, ljude koji su učestvovali u ratovima koje Srbija nije tražila, ali ih je vodila sa najvećom veštinom i sa najvećom sposobnošću da se bude i human i vojnik – naglasio je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, u ediciji Ratnici, govoriće naše najistaknutije starešine, govoriće naši najistaknutiji oficiri, govoriće ljudi koji su zadivili čitav svet svojim herojskim otporom, koji su zadivili čitav svet svojom ratnom veštinom, a sve nas učinili ponosnim svojom humanošću i vojničkim znanjem.
 
Tokom obilaska, ministru Vulinu je predstavljena bogata istorija Doma Vojske, nekadašnjeg Ratničkog doma, kao i svečani saloni i reprezentativne sale različitih namena kojima to zdanje danas raspolaže. Nakon obilaska galerijskog prostora, ministar Vulin je posetio i depo u kome se čuva bogata umetnička zbirka Galerije Doma Vojske.
 
Današnji obilazak bio je i prilika za susret sa članovima Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" i redakcije magazina „Odbrana“. Ministru Vulinu predstavljena je novinsko-informativna delatnost ustanove, koja obuhvata izdavanje magazina „Odbrana” i uređivanje veb portala Medija centra „Odbrana”.
 
Ministar je, takođe, informisan i o izdavačkoj delatnosti Medija centra „Odbrana”, koja od svog formiranja, do danas, beleži gotovo nekoliko hiljada objavljenih naslova.
 
Medija centar „Odbrana“ formiran je početkom 2010. godine, u okviru reorganizacije Ministarstva odbrane. U tom procesu objedinio je sve delatnosti i zadatke nekadašnjeg Novinskog centra „Odbrana”, Vojnoizdavačkog zavoda i Centralnog doma Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
31.08.2017
mp4 (142,89 MB)
Poseta
31.08.2017
mp4 (109,96 MB)
Izjava ministra Vulina