Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.08.2017.

Otvoreni dan Rečne flotile u Novom Bečeju



Rečna flotila je danas, povodom „Velikogospojinskih dana“ manifestacije i svetkovine koju Novobečejci priređuju za Veliku Gospojinu, ujedno i gradsku slavu, organizovala Otvoreni dan.
 
Pripadnici Rečne flotile pružili su građanima Novog Bečeja i desetinama hiljada posetilaca ove manifestacije priliku da, po prvi put, razgledaju brod posebne namene „Kozara“, rečni višenamenski, patrolni i desantni brod i upoznaju život mornara kroz razgovor i druženje sa članovima posada.
 
Najznatiželjniji su bili oni najmlađi posetioci koji su se, uz pomoć mornara, brzo snašli i za kormilom, topovima, nišanskim spravama, a brojni su bili i građani svih uzrasta koji su odreda, prilikom stuanja na brodove, poželeli srdačnu dobrodošlicu panonskim mornarima.
 
-Za sve građane Opštine Novi Bečej ovo je divan događaj, da učestvuju u Otvorenom danu i druže se sa mornarima. To približavanje vojske građanstvu je izuzetno dobro, posebno u ovakvim sredinama u kojima nema kasarni, ni vojnika. Pripadnici Rečne flotile, kao i pripadnici svih drugih rodova naše vojske uvek su i rado viđeni i dobrodošli. Mi ćemo se truditi da budemo najiskreniji i najbolji domaćini. – rekao je Saša Maksimović predsednik novobečejske Opštine, koji je sa svojom porodicom takođe obišao sve brodove usidrene na Tiskom keju.
 
Na štandu Medija centra „Odbrana“ Novobečejci su mogli da se upoznaju i sa delom izdavačke delatnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a brodove Rečne flotile usidrene na keju moćiće da posete i tokom sutrašnjeg dana.
 
Rečna flotila jedinstvena je po tome što je višegodišnju akciju Otvoreni dan, približila žiteljima više priobalnih mesta, pa su tako u Novom Sadu, mornari prethodno gostovali i u Šapcu, Zrenjaninu i Čereviću.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.08.2017
mp4 (57,83 MB)
Obraćanje poručnika fregate Spasojevića
26.08.2017
mp4 (55,29 MB)
Otvoreni dan Rečne flotile