Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.08.2017.

Vojno-tehnički forum „Armija 2017“



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju predvodi državni sekretar Aleksandar Živković, prisustvuje Trećem međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2017“, koji se od 22. avgusta održava u vojnom parku Patriot u okolini Moskve. U delegaciji su i v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general–major Bojan Zrnić i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Željko Ninković.


Forum „Armija“ jedna je od najvećih izložbi naoružanja, municije, vojne tehnike i opreme u svetu. Ove godine na Forumu učestvuje više od 1.200 kompanija, kao i delegacije Belorusije, Kine, Irana, Jermenije, Kazahstana i druge.

Statička postavka razmeštena je na površini od oko 300 hiljada kvadratnih metara, a na izložbi je predstavljeno oko 18.500 eksponata.

U okviru naučno-poslovnog dela Foruma planirano je održavanje različitih skupova i sastanaka posvećenih aktuelnim pitanjima iz oblasti razvoja vojno-tehničke saradnje.