Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.08.2017.

Obraćanje generala Dikovića članovima delegacije oružanih snaga SAD



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas delegaciji oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država koju čine brigadni generali i kontra-admirali, nedavno unapređeni u generalske činove, a koju predvodi penzionisani general Filip Bridlav, prethodni komandant snaga NATO u Evropi. 



Tom prilikom, general Diković se osvrnuo na globalnu i regionalnu bezbednosnu sliku iz ugla Vojske Srbije, planove naše vojske u izgradnji sposobnosti i najznačajnije aktivnosti vojno-vojne saradnje sa SAD. 

Prema rečima načelnika Generalštaba, bezbednosna situacija na Balkanu je stabilna, ali postoje određene strukture i snage koje mogu tu stabilnost da naruše. On je posebno ukazao na značaj saradnje svih zemalja u borbi protiv zajedničkih izazova i pretnji na globalnom nivou, a kao veoma uspešan primer saradnje istakao je saradnju naše vojske sa Nacionalnom gardom Ohaja u deceniji za nama. 



Okupljenima se obratio i pomoćnik ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović, čije je izlaganje bilo posvećeno bezbednosnoj politici naše zemlje. On je naglasio da je Srbija danas ključni faktor za stabilnost u regionu, i da je prepoznata kao deo rešenja, a ne kao deo problema. 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.08.2017
mp4 (94,32 MB)
Obraćanje ge