Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.08.2017.

Osmi CISM trening kamp na Kopaoniku



 
Na Kopaoniku se od 9. jula do 7. avgusta.održava 8. CISM trening kamp „Kopaonik 2017“ na kome učestvuju vojni sportisti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u atletici, vojnom penatlonu, orijentiringu, borenju (džudo, boks, kik-boks) i futsalu-žene. Trening kamp se realizuje na 51. skijaškom poligonu Kopaonik.
 
U prvom delu kampa vojni orijentirci imali su uspešan nastup na međunarodnom takmičenju u orijentiringu„Kopaonik OPEN 2017“, nakon čega je u saradnji sa SD „Jasenica“ realizovan petodnevni edukativni orijentiring trening kamp.

Osim svakodnevnih treninga, organizovana su i dva stručna predavanja prof. dr Sonje Radaković i dr potpukovnika Nikole Čikiriza sa Vojnomedicinske akademije koji su vojne sportiste upoznali sa metodama oporavka u trenažnom procesu i ishranom sportista.
 
Na kraju realizacije kampa od 4. do 6. avgusta biće održano takmičenje 7. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju „Kopaonik 2017“, u kojem će pored ekipe domaćina, učestvovati i ekipe Oružanih snaga Rumunije, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
 
Učesnike trening kampa i takmičenja 15. jula 2017. godine obišao je šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM brigadni general Siniša Radović.
 
Organizatori kampa su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, tehnički organizator je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM. Realizaciju trening kampa i takmičenja podržali su Opštine Raška, Brus i Leposavić, MK Resort, JP Skijališta Srbije, NP Kopaonik, Atletski savez Srbije i SD „Jasenica“.
 
photoFOTOGALERIJA