Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.07.2017.

Susret načelnika generalštabova Vojske Srbije i OS BiH



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se danas u Bijeljini sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnikom Antom Jelečom.


Generali Diković i Jeleč razgovarali su o dostignutom stepenu bilateralne vojne saradnje i mogućnostima daljeg unapređenja saradnje dveju vojski.

Saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je dobra i intenzivna, posebno u oblasti vojnog obrazovanja, obuke, zajedničkog učešća na vežbama, kao i u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane, a ovaj pogranični susret je prilika za njeno dalje unapređenje, pre svega kroz konkretizaciju aktivnosti u oblasti obuke i korišćenja kapaciteta za obuku.



General Diković je izrazio uverenje da aktivna međunarodna vojna saradnja sa oružanim snagama zemalja u okruženju, koju u skladu sa interesima Republike Srbije preduzimaju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, doprinosi razvoju dobrosusedskih odnosa, stvaranju atmosfere međusobnog poverenja i jačanju bezbednosti u regionu.