Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.07.2017.

Humanost kao inspiracija




Ministar odbrane Aleksandar Vulin susreo se danas sa motivacionim govornikom i humanistom Nikom Vujičićem, koji boravi u poseti Srbiji.

U srdačnom razgovoru, Vujičić je upoznao ministra Vulina sa idejom pokretanja organizacije koja bi pomagala boračkim organizacijama, po sličnom uzoru na onu koja je prethodno formirana u Sjedinjenim Američkim Državama. O detaljima buduće saradnje razgovaralo bi se u septembru, tokom sledeće posete Nika Vujičića Srbiji.

- Vaš rad i Vaši govori o duhovnosti, ljubavi, nadi i opraštanju, inspiracija su svima, rekao je Vulin u razgovoru i naglasio da je Ministarstvo odbrane otvoreno za saradnju u cilju poboljšanja položaja boračke populacije.

Ističući tešku prošlost Srbije i celog regiona, ministar Vulin je naglasio da je to prva inicijativa koja dolazi iz inostranstva koja bi ne samo pomogla našim borcima, već i uticala na predrasude koje o našoj vojsci postoje.

Tokom sastanka, Vujičić je upoznao ministra odbrane o razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o obogaćivanju programa za obrazovanje dece i istakao da želi češće da boravi u Srbiji i da radi na pomoći našoj zemlji. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.07.2017
mp4 (35,01 MB)
Sastanak