Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.06.2017.

Uručenje priznanja vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok




Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine uručene su danas delu vojnih obveznika koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u generaciji „mart - jun 2014“ na svečanostima u Domu Garde u Beogradu i u Domu Vojske Srbije u Nišu.
 
Priznanja vojnicima u Beogradu uručila je pukovnik Snežana Vasić, načelnica Prvog odeljenja Uprave za obaveze odbrane.  Priznanja i značke dobilo je 48 vojnika iz devet gradskih opština a svečanosti su prisustvovali predstavnici tih opština, predstavnici Uprave za ljudske resurse Generalštaba VS  i Komande za obuku.

I u Domu Vojske Srbije u Nišu po treći put su dodeljene značke i zahvalnice otadžbine vojnicima  na dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem generacije mart i jun 2014.  godine.

Pored vojnika  koju  su  odslužili vojni rok, članova njihovih  porodica , ceremoniji su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i lokalne samouprave. Značke je uručio  načelnik Uprave za obaveze odbrane MO pukovnik Dragan Kotarlić, a zahvalnicu  načelnik  Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, pukovnik Nenad Marković. Šezdeset devet  pripadnika  iz Regionalnog  centra MO Niš, Niška Banja, Aleksinac, Prokuplje,  Leskovac, Vranje, Surdulica, Zaječar i Pirot  primilo je Značku i Zahvalnicu otadžbine.

Čestitajući na priznanju,  uz zahvalnost  što su  odlučili da služe vojni rok sa oružjem, pukovnik Kotarlić je istakao  da će  u narednom periodu doći do određenih promena u postupku  njihovog  što bržeg prijema  u  profesionalnu  vojnu službu.


Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije.


 
photoFOTOGALERIJA