Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.06.2017.

Vidovdansko druženje sa porodicama palih boraca




Tradicionalno celodnevno druženje pripadnika Ministarstva odbrane i  Vojske Srbije sa  Udruženjem porodica palih boraca ratova od 1990. godine održano je ove godine,  petnaesti put po redu, obilaskom Manastira Mesić kod Vršca i Specijalne brigade u Pančevu.

U manastiru Mesići je, nakon obilaska manastira i prisustva liturgiji, služen parastos i čitan moleban za poginule borce u ratovima od 1990. do 1999. godine, a potom su se učesnici Vidovdanskog druženja, u dvosatnoj šetnji gradom, upoznali sa najznačajnijim kulturno-istorijskim znamenitostima grada.

Poseta Specijalnoj brigadi u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu bila je prilika da se poseti spomen-soba Specijalne brigade, gde su predstavnici Udruženja položili venac ispred zida sećanja, na kojem se nalaze fotografije sa 24 poginula pripadnika Specijalne brigade, a potom su obišli i bogoslužbeni prostor.

U znak sećanja na petnaesto druženje pripadnika Vojske Srbije sa članovima Udruženja porodica palih boraca, predsednica Udruženja Dobrila Koprivica je pripadnicima Specijalne brigade poklonila knjigu „Srpska vojske u Velikom ratu 1914 - 1918.“
photoFOTOGALERIJA