Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.06.2017.

Unapređenje saradnje sa zemljama Afrike i Bliskog istoka



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas predstavnike ambasada Demokratske Narodne Republike Alžir, Države Katar, Republike Angole i Republike Namibije.

Unapređenje saradnje sa zemljama Afrike i Bliskog istoka
Razgovorima su prisustvovali ambasadori Demokratske Narodne Republike Alžir Nj.E. Abdelhamid Šebšub i Države Katar Nj.E. šeik Mubarak Bin Fahad Al Tani, savetnica ambasadora Republike Angole Iria Angela da Paz Kosta Santjago, počasni konzul Republike Namibije Vasilije Bošković, kao i izaslanici odbrane Alžira pukovnik Ahmed Budra i Angole potpukovnik Adao Eduardo da Silva.

Ministar Đorđević ukazao je na tradicionalno prijateljske odnose Republike Srbije sa zemljama Afrike i Bliskog istoka, kao i na obavezu njihovog stalnog unapređenja. Preneo je opredeljenje Ministarstva odbrane da bilateralnu vojnu saradnju sa navedenim državama intenzivira u svim domenima od obostranog interesa, posebno u oblasti vojnog obrazovanja.

Unapređenje saradnje sa zemljama Afrike i Bliskog istoka
U duhu jačanja tradicionalno prijateljskih odnosa, ministar Đorđević predložio je modalitete saradnje, koji bi doprineli podizanju nivoa uspostavljenih odnosa i kvaliteta saradnje u oblasti odbrane.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.06.2017
mp4 (23,03 MB)
Sastanak