Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.05.2017.

Otvoreno Sportsko prvenstvo Generalštaba



Danas je u kasarni „Dedinje“ u Beogradu svečano otvoreno Sportsko prvenstvo Generalštaba Vojske Srbije.

 
Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici uprava Generalštaba Vojske Srbije i predstavnici jedinica neposredno potčinjenih Generalštabu.    
 
Nakon intoniranja državne himne i podizanja zastave, dobrodošlicu takmičarima poželeo je komandant Garde general-major Milomir Todorović, čija jedinica je nosilac organizacije ovogodišnjeg takmičenja.
 
Prvenstvo je otvorio načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba brigadni general Duško Žarković, koji je tom prilikom naglasio značaj fizičke pripremljenosti za ukupne operativne sposobnosti Vojske Srbije.

 
On je napomenuo da učešće na prvenstvu Generalštaba predstavlja selekciju i pokazaće koji su pojedinci i ekipe psihofizički najbolje pripremljeni i koji će sportisti steći pravo da učestvuju u ekipi Generalštaba Vojske Srbije na predstojećem nivou takmičenja – prvenstvu Vojske Srbije.
 
Petodnevno takmičenje se realizuje u sedam disciplina — vojnom višeboju, streljaštvu, orijentiringu, atletici, futsalu, odbojci i džudou — na terenima Vojne akademije, Vojne gimnazije, strelištu „Bubanj potok“ i u Košutnjaku.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.05.2017
mp4 (140,36 MB)
Takmičenje
29.05.2017
mp4 (144,96 MB)
General Žarković