Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2017.

Šesti stručni skup o bezbednosti saobraćaja i transporta



U Domu Garde na Topčideru danas se održava šesti Stručni skup o bezbednosti saobraćaja i transporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u organizaciji Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije.
 Šesti stručni skup o bezbednosti saobraćaja i transporta

Otvarajući skup, načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković je istakao da, iako se u sistemu odbrane posvećuje značajna pažnja bezbednosti njenih pripadnika u saobraćaju, sve dok ima nastradalih i povređenih lica u saobraćajnim nezgodama, ne možemo biti zadovoljni.
 
- Prošle godine doneta je i Strategija o bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju i od ove godine moramo početi da vrednujemo dokle smo stigli u njenoj realizaciji – naglasio je general Ninković.
 Šesti stručni skup o bezbednosti saobraćaja i transporta

Načelnik Uprave za logistiku je izrazio očekivanje da će, mere koje će biti predložene, dati nove impulse za poboljšanje stanja bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju u narednom periodu.
 
Današnji skup okupio je stručnjake iz oblasti saobraćaja i transporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, koji su se predstavili sa 49 radova, kao i stručnjake iz oblasti bezbednosti saobraćaja iz naše zemlje.
 
Skupovi o bezbednosti u saobraćaju organizuju se u petogodišnjim intervalima, a posebna pažnja prvi put je posvećena i sistemu transporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Šesti stručni skup o bezbednosti saobraćaja i transporta  
U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije tradicionalno se posvećuje značajna pažnja bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju na putevima. Posebno se prate saobraćajne nezgode pripadnika sistema odbrane vojnim vozilima, a posebno sa privatnim vozilima, odnosno kada su učestvovali u nezgodama u svojstvu putnika i pešaka, kao i efekti preduzimanih preventivnih mera.
 
photoFOTOGALERIJA