Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.05.2017.

Pomoćnik ministra za politiku odbrane na bezbednosnom forumu „To be Secure (2BS)“



Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović učestvovao je u Budvi na sedmom bezbednosnom forumu „To be Secure (2BS)“, koji je održan pod nazivom „Izazovi promene politika i preusmeravanja Saveza“. Forum su otvorili predsednik Atlantskog saveza Crne Gore dr Savo Kentera, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Ji i premijer Crne Gore Duško Marković. 
 
Aktivnost je organizovana pod okriljem Vlade Crne Gore, a u saradnji sa NATO, Ambasadom SAD u Podgorici i Balkanskim povereničkim fondom za demokratiju. Tokom Foruma učesnici su razmenili mišljenja o uticaju globalnih međunarodnih odnosa na region Jugoistočne Evrope.
 
Tokom Foruma razgovarano je o aktuelnim regionalnim i globalnim bezbednosnim pitanjima, spoljnopolitičkim izazovima, posledicama migratorne krize, načinima za borbu protiv terorizma, kao i o aktuelnim temama koje oblikuju i razvijaju međunarodne odnose i, na taj način, budućnost Evrope.
 
Na marginama Foruma održan je i bilateralni sastanak pomoćnika ministra za politiku odbrane Milana Mojsilovića sa v.d. direktora Direktorata sa politiku odbrane Ministarstva odbrane Crne Gore mr Ivicom Ivanovićem. Tom prilikom razgovarano je o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane. 
 
photoFOTOGALERIJA