Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.05.2017.

Predavanje ministra odbrane na Diplomatskoj akademiji



Ministar odbrane Zoran Đorđević održao je danas predavanje na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova.

 
Teme današnjeg predavanja bile su organizacija, nadležnosti i značaj Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, vojna diplomatija i međunarodna vojna saradnja, kao i bezbednosni izazovi i pretnje sa kojima se Republika Srbija suočava.
 
Ministar odbrane predstavio je širok dijapazon nadležnosti i složenost svih zadataka koje se svakodnevno izvršavaju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Đorđević je naglasio da istraživanja javnog mnjenja potvrđuju da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uživaju najveće poverenje građana Srbije, upravo zahvaljujući predanom radu svih pripadnika sistema odbrane i uspešnom izvršenju zadataka iz sve tri misije Vojske Srbije.
 
Polaznici Diplomatske akademije imali su priliku da ministru Đorđeviću postavljaju pitanja te ih je najviše zanimalo koje mere u borbi protiv terorizma Ministarstvo odbrane sprovodi kao i kako na Srbiju utiče problem migrantske krize, zatim kakva je međunarodna vojna saradnja sa zemljama u regionu,  da li će biti vraćeno redovno služenje vojnog roka i koji su kapaciteti i izvozni potencijali Odbrambene industrije Srbije .
 
Takođe, ministar odbrane osvrnuo se i na nedavni prikaz „Čelik 2017“ održan na poligonu Nikinci povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope. On je istakao dobru saradnju naše vojske i policije, prikazane i u Nikincima i tokom svakodnevnih angažovanja zajedničkih vojno-policijskih snaga na obezbeđenju državne granice.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.05.2017
mp4 (35,74 MB)
Predavanje