Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.04.2017.

Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije



Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić priredio je danas u Predsedništvu prijem povodom Dana Vojske Srbije kome su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, članovi njihovih kolegijuma, kao i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije 
Čestitajući praznik pripadnicima sistema odbrane, predsednik Nikolić je istakao da je ponosan što je tokom svog mandata bio vrhovni komandant takvim pripadnicima Vojske Srbije i što je bio deo jedne vojske koja zna kakav teret nosi na svojim leđima, uvek ispunjavajući sve obaveze koje joj nameće i naša slavna istorija, ali i želja da naša deca žive mirno i slobodno.
 
- Ispunili ste sve, a imali ste mnogo izazova. Država je imala ozbiljne reforme koje su zahvatile i vojsku kao deo društva i vi ste to podneli stoički, ne ugrozivši ni jednog časa odbrambenu moć naše zemlje i na tome vam odajem posebno priznanje. Imali smo i elementarne nepogode u kojima ste se izložili kao da ste za to obučavani i u kojima ste pokazali koliko je veza srpske vojske i naroda jaka i neraskidiva i kako narod oseti smirenje tek kada vidi vojsku da stiže u pomoć – naglasio je predsednik Nikolić.
 Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije
Osvrnuvši se na aktuelne bezbednosne izazove, predsednik Republike istakao je ulogu Vojske Srbije u suočavanju sa migrantskom krizom, dodajući da združeno sa policijskim snagama obavljaju težak posao bez primedbi na njihov dosadašnji rad.
 
- Pripadnici naše Vojske učestvuju i u misijama u kojima drugim narodima pomažu da shvate da može da se živi mirno, a iz komandi tih misija i iz međunarodnih organizacija stižu najlepše ocene o učešću naših pripadnika – istakao je predsednik Nikolić dodajući da je iskustvo u multinacionalnim operacijama, kao i u zajedničkim vežbama sa pripadnicima drugih oružanih snaga, prilika za sticanje dragocenih iskustava.
 
Govoreći o izazovima u okruženju, predsednik Nikolić je istakao da Vojska Srbije na njih odgovara svojom spremnošću, i da ne treba nikome zveckati oružjem, jer svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo.

Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije 
- Uveren da vas čekaju još bolji dani i da će oporavak Srbije koji je evidentan uticati na to da se izvesni vojni resursi naše zemlje oporave i privedu nameni, a to je odbrana naše teritorije, i sa željom da nemate nikakvih vojničkih izazova, a da budete spremni za njih, ja vam čestitam praznik, ponosan što sam bio sa vama tokom predsedničkog mandata – poručio je predsednik Nikolić.
 
Povodom Dana Vojske Srbije, u duhu vojničkih svečanosti, ministar odbrane i načelnik Generalštaba uručili su predsedniku Republike prigodne poklone. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.04.2017
mp4 (128,85 MB)
Obraćanje Tomislava Nikolića, prvi deo
19.04.2017
mp4 (125,67 MB)
Obraćanje Tomislava Nikolića, drugi deo
19.04.2017
mp4 (127,83 MB)
Obraćanje Tomislava Nikolića, treći deo
19.04.2017
mp4 (79,12 MB)
Prijem