Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.04.2017.

Predsednik Vlade na Vaskrs s pripadnicima 250. raketne brigade



Predsednik Vlade Aleksandar Vučić sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem, obišao je jutros dežurne snage u sistemu PVO, u kasarni "Narodni heroj major Milan Tepić" u Jakovu, gde je na Vaskrs doručkovao s pripadnicima 250. raketne brigade.



Vučić je čestitao praznik vojnicima i njihovim porodicama, kao i Vojsci Srbije, uz želju da uvek imamo mir, i da budno čuvaju naše nebo i sigurnost građana.
- Hvala vam što radite uvek, i kada su praznici, i hvala vam na ljubavi prema domovini - rekao je predsednik Vlade koji je poručio pripadnicima Vojske Srbije da će, pored, modernizacije vojske, nabavke naoružanja i novih uniformi, gledati i da njihova primanja budu veća, naročito vojnika i podoficira.

Predsednik Vlade je istakao da je tokom posete bilo reči o modernizaciji Ratnog vazduholovstva i PVO, "kako bismo još efikasnije zaštitili naše nebo", a dodao je i da vidi napredak Vojske u odnosu na period kada je bio ministar odbrane.
- Ponosan sam na našu Vojsku, videli smo danas modernizovane radarske sisteme a predstoji nam i dalja modernizacija sistema PVO, ali sam presrećan zbog načina na koji ljudi održavaju tehniku, od koje je ovde ispravno 98 procenata, rekao je premijer.



On je najavio i dodatno povećanje broja vojnika kao i da bi namenska industrija trebalo da bude motor u razvoju naše ekonomije, zapošljavanja ljudi, ali i da obezbedi dalju modernizaciju i unapređenje naših oružanih snaga.
- U septembru ćemo imati još 300 vojnika više od trenutnog brojnog stanja, a planiramo i novih 500 za sledeću godinu, čime ćemo da uvećamo brojno stanje naše armije,  rekao je Vučić.

Premijer je potvrdio da će u kragujevačku "Zastavu" biti uloženo najviše novca, ali da investicije neće zaobići ni "Milan Blagojević" u Lučanima, kao i da očekuje skori završetak fabrike u Uzićima, uz rešavanje pitanja fabrike žiroskopa "Teleoptik".
- Mislim da tu leži naša velika šansa da se razvijamo, unapređujemo i ubrzamo rast naše ekonomije, ali i naših vojnih snaga, rekao je premijer.



On je podsetio na nedavne vežbe u Nikincima gde se "Lazar" perfektno pokazao, a da je sada i "Nora" na posebnim ispitivanjima, i da je plan da
Vojska Srbije ima ukupno 18 tih sredstava u svom sistemu odbrane.

Pripadnici 250. raketne brigade uručili su premijeru poklon u znak sećanja na uskršnju posetu, a on je uzvratio rečima da se nada da će uskoro moći njima da pokloni "nešto čime će biti srećni i zadovoljni".
Pre zajedničkog doručka, Vučić je obišao kasarnu, a u kratkoj vežbi vojnici su pokazali spremnost i opremljenost brigade, koju je predsednik Vlade ocenio veoma uspešnom..


 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.04.2017
mp4 (61,67 MB)
Video
16.04.2017
mp4 (56,58 MB)
Video