Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.04.2017.

Poseta srpskim mirovnjacima u Libanu i na Kipru



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju je predvodio general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta KoV, posetila je pripadnike Vojske Srbije angažovane u mirovnoj operaciji UN na Kipru UNFICYP i u mirovnoj operaciji UN u Libanu UNIFIL.
 
Tokom posete sagledani su stanje i uslovi u kojima pripadnici Vojske Srbije izvršavaju zadatke definisane mandatom misije. Delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije primili su šef misije i komandant snaga general-major Majkl Beri i komandant Sektora Istok brigadni general Aroldo Lazaro Saens.
 
Razgovarano je o dosadašnjem angažovanju Vojske Srbije u UNIFIL i Sektoru Istok, trenutnoj političko bezbednosnoj situaciji u zoni operacije i pravcima daljeg razvoja misije. Takođe, delegacija je posetila i Sektor Zapad gde su pripadnici Vojske Srbije angažovani u sastavu italijanskog bataljona.
 
Na kraju poseta, zaključeno je da su kontingenti Vojske Srbije dobro obučeni, opremljeni i motivisani, kao i da profesionalno i uspešno izvršavaju sve postavljene zadatke.
 
photoFOTOGALERIJA