Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.04.2017.

Ulaganje u sport u vojsci



Ministar odbrane Zoran Đorđević prisustvovao je danas sastanku Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) sa tehničkim rukovodiocima i trenerima po sportskim disciplinama iz programa CISM i referentima za fizičku obuku u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, ranga brigade, u Atletskoj dvorani Vojne akademije.

Ulaganje u sport u vojsci 
Osim sastanka, u Dvorani je održan i stručni skup „Razvoj fizičke obuke u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije“.
 
Ministar Đorđević je istakao da će Ministarstvo odbrane preduzeti sve mere kako bi status sporta u sistemu odbrane bio unapređen i poboljšan.
 
- Ministarstvo odbrane će pružiti veliku podršku razvoju vojnog sporta. Obezbedićemo uslove i unaprediti objekte, sale i stadione kako bi pripadnici sistema odbrane mogli da razvijaju navike za bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima. Svi treba da shvate prednosti takvog života, a nama je cilj da nam ljudi budu zdravi i fizički sposobni. Ne gubite entuzijazam, dobićete punu podršku, poručio je ministar odbrane i dodao da je izgradnja Atletske dvorane upravo jedan od koraka unapređenja i razvoja sporta u vojsci.

Ulaganje u sport u vojsci 
Današnjem sastanku prisustvovali su i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i šef Delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.04.2017
mp4 (26,4 MB)
Sastanak