Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.04.2017.

Novi stanovi za pripadnike sistema odbrane



Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve 26 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Stanovi koji su dodeljeni nalaze se u Beogradu, Kragujevcu, Raški, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Vršcu i Subotici.
 Novi stanovi za pripadnike sistema odbrane
Ministar Đorđević je, čestitajući novim vlasnicima stanova, rekao da će Ministarstvo odbrane u narednom periodu nastojati da problem rešavanja stambenog zbrinjavanja svojih pripadnika rešava na mnogo brži i efikasniji način.
 
- Prethodne godine smo imali 756 pripadnika sistema odbrane koji su rešili problem stambenog zbrinjavanja. Ove godine ćemo pokušati da nadmašimo taj broj, ali to i dalje neće zadovoljiti sve pripadnike koji čekaju ključ svog stana. Uz podelu stanova, Ministarstvo odbrane pokušava i na ostale načine da reši ovaj problem, kao što  su na primer subvencionisani krediti.

Novi stanovi za pripadnike sistema odbrane 
On je istakao saradnju sa lokalnom samoupravom i nastojanje da po povoljnijim uslovima one kupe lokacije iz Master plana, kako bi i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili nove stanove. Prema ministrovim rečima, Master plan je u fazi izrade novog predloga, i nastojaće se da lokalnim samoupravama bude ponuđen drugačiji način procene imovine i period mirovanja, kada neće ništa uplaćivati.

Novi stanovi za pripadnike sistema odbrane 
- Takav model biće dobar za razvoj lokalnih samouprava, za razvoj naše zemlje a samim tim i za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, naglasio je ministar Đorđević.
 
Od početka 2017. godine, 97 pripadnika sistema odbrane dobilo je stan, a oko 12.500 i dalje je bez rešenog stambenog pitanja.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.04.2017
mp4 (43,37 MB)
Obraćanje ministra Đorđevića
06.04.2017
mp4 (32,84 MB)
Dodela ključeva
06.04.2017
mp4 (44,87 MB)
Odgovor na novinarsko pitanje