Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.03.2017.

Komemoracija nastradalim radnicima TRZ Kragujevac



U Skupštini grada Kragujevca danas je održan komemorativni skup povodom pogibije civlinih lica Željka Nikolića i Dejana Kovačevića koji su tragično nastradali poslednjeg dana februara u nesreći u kragujevačkom Tehničko remontnom zavodu.
 
Pored članova porodica Željka Nikolića i Dejana Kovačevića i kolega iz TRZ Kragujevac, komemoraciji su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, direktor TRZ Kragujevac potpukovnik Dušan Kovarbašić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.
 Komemoracija nastradalim radnicima TRZ Kragujevac
Opraštajući se od nastradalih kolega, zamenik direktora TRZ potpukovnik Dragan Žunić rekao je da je sudbina htela da Željko i Dejan, koji su istog dana počeli da rade u Zavodu, nažalost, zajedno i nastradaju u tragičnoj nesreći koja je odnela četiri života.
 
- Nije bilo zadataka koji su ostali neizvršeni, osim poslednjeg – da preživite – naglasio je potpukovnik Žunić dodajući da su, svesni svih opasnosti, Željko i Dejan, bez razmišljanja obukli „pancire“ i pridružili se svojim kolegama vatrogascima koji su se borili protiv vatrene stihije.
 
Izražavajući najdublje saučešće porodicama, potpukovnik Žunić je tužnom skupu poručio da, iako nisu mogli da sačuvaju svoje kolege od tragičnog kraja, pripadnici Zavoda čuvaće uspomenu na hrabrost i požrtvovanost koju su pokazali, kao i na vreme provedeno sa njima.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da svi građani tog grada saučestvuju u bolu porodica nastradalih radnika Tehničkog remontnog zavoda, jer su oni dali svoje živote da bi zaštitili sve građane Kragujevca.
 
Civilno lice Željko Nikolić  je od 10.05.1994. godine obavljao  dužnost  mehaničara za municiju i minsko eksplozivna sredstva na poligonu za uništavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava u TRZ u Kragujevcu. Rođen je 1972. godine u Kragujevcu.  Otac je dvoje dece.
 
Civilno lice Dejan  Kovačević je  od 10.05.1994. godine obavljao dužnost mehaničara za municiju na poligonu za uništavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont  i održavanje ubojnih sredstava u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu. Rođen je 1973. godine u Kragujevcu.  Bio je oženjen, otac dvoje dece.
 
Sahrana Željka Nikolića biće održana danas na kragujevačkom Varoškom groblju, a sutra, na groblju Bozman, biće sahranjen Dejan Kovačević.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.03.2017
mp4 (120,77 MB)
Potpukovnik Žunić
17.03.2017
mp4 (144,2 MB)
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić
17.03.2017
mp4 (69,5 MB)
Komemoracija