Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.03.2017.

Ministar Đorđević sa ministrom spoljnih poslova Eritreje



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Države Eritreje Osmanom Mohamedom Salehom, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. Tom prilikom se zahvalio na principijelnoj podršci Države Eritreje legitimnim naporima Srbije na očuvanju svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.
 
Sagovornici su razmenili mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, a ministar Saleh je upoznat sa aktuelnom pozicijom i stavovima zvaničnog Beograda o pitanjima značajnim za Srbiju, procesom pristupanja EU, angažovanjem pripadnika MO i VS u multinacionalnim operacijama, kao i aktivnostima i rezultatima Zajedničkih snaga vojske i policije na sprečavanju prelazaka i krijumčarenja ilegalnih migranata na teritoriju Srbije.
 
S obzirom na to da je Republika Srbija lider u regionu u oblasti vojnog obrazovanja, kao i da poseduje ogromno iskustvo i značajne kapacitete u oblasti vojne medicine, konstatovano je da su to oblasti u kojima je moguće realizovati bilateralnu vojnu saradnju dve zemlje.
 
Takođe, ministar Đorđević je istakao potrebu usaglašavanja i potpisivanja opšteg sporazuma u oblasti odbrane, kao formalno-pravnog okvira za razvoj buduće bilateralne vojne saradnje.
 
photoFOTOGALERIJA