Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2017.

Konferencija izaslanika odbrane



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas izaslanicima odbrane Republike Srbije okupljenim na sedmoj Konferenciji izaslanika odbrane i tom prilikom govorio o najznačajnijim aktivnostima Vojske Srbije u 2016. godini i planovima za naredni period.

Konferencija izaslanika odbrane Srbije 
Današnjem susretu prisustvovao je i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković i načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Duško Žarković.
 
Prema rečima generala Dikovića, cilj Konferencije je da se, između ostalog, analizira rad izaslanika odbrane Republike Srbije, dodele smernice i zadaci za period pred nama, a sve u cilju jačanja sposobnosti našeg sistema i jačanja položaja Srbije u međunarodnim odnosima u svetu danas.
 Konferencija izaslanika odbrane Srbije
- Velika je čast kada imate priliku da sa vrhunskim oficirima, pažljivo odabranim, školovanim i pripremanim za dužnosti koje obavljaju razgovarate o sistemu, razvoju odnosa međunarodne vojne saradnje – naglasio je načelnik Generalštaba dodajući da je i veliko poštovanje pripadnika naše vojske prema oficirima koji predstavljaju Srbiju i njen sistem odbrane širom sveta.

Naša Vojska danas, podsetio je general Diković, institucija je koja uživa veliko poverenje građana, a taj visok stepen poverenja stabilan je trend već nekoliko godina.

Konferencija izaslanika odbrane Srbije 
- Sigurno da mi ovde, a i mnogi pre nas, nosimo jednake zasluge za takav odnos građana. To se pažljivo gradi decenijama, a veoma lako izgrađeno može da se sruši. Tako je i u diplomatiji, naročito u savremenoj diplomatiji koja se bitno razlikuje u odnosu na onu od pre pedeset i više godina. Takav stepen poverenja iziskuje veliki broj obaveza i još više naprezanja svih pripadnika vojske da se takvo stanje održi - poručio je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.
 
Tokom današnjeg izlaganja, general Diković se, takođe, osvrnuo na stanje u Vojsci Srbije sa perspektivama razvoja, međunarodnu vojnu saradnju i mirovne operacije u kojima učestvuju pripadnici Vojske Srbije. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
27.02.2017
mp4 (28,58 MB)
Obraćanje generala Dikovića