Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.02.2017.

Ruski ambasador uručio medalje pripadnicima Vojske Srbije




Na svečanosti povodom Dan branilaca Otadžbine, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin uručio je medalje pripadnicima Vojske Srbije za jačanje prijateljstva i vojne saradnje, kao i učesnicima dostavljanja humanitarne pomoći sirijskom gradu Alepu.

Medalje su dobili kapetan bojnog broda Milan Konjikovac, pukovnik Jovica Stanojković, pukovnik Stanko Milić, potpukovnik Dragan Petković, potpukovnik Nebojša Milić, major Saša Jovanović, zastavnik Dejan Tasić, stariji vodnik prve klase Nenad Kocić, desetar Ljubiša Ivanović i Sanja Peruničić.

Prijemu povodom 23. februara -  Dana branilaca Otadžbine, koji je organizovan u Ruskoj ambasadi, prisustvovao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Zoran Đorđević i Zorana Mihajlović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, srpski patrijarh Irinej, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, članovi diplomatskog kora, predstavnici kulturnog i javnog života, a ambasador Čepurin je rekao da Rusija i Srbija imaju dobru saradnju, uključujući i vojnu i naglasio:

“Danas naše zemlje imaju odlične perspektive u oblasti vojne i vojnotehničke saradnje. Sutra će ove perspektive postati stvarnost. Rusija će i dalje podržavati Srbiju”.

Čepurin je dodao da ansambl Aleksandrov, koji je u avionskoj nesreći u decembru izgubio skoro polovinu svog sastava, doživljava preporod i već sutra imaće koncert u Kremlju te da se nastup tog ansambla očekuje u Beogradu na jesen.

Vest i foto - agencija Tanjug
photoFOTOGALERIJA