Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.02.2017.

Ministar odbrane obišao lokaciju za vojnu ambulantu na Bežanijskoj kosi



Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je danas u pratnji vršioca družnosti načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnika dr Uglješe Jovičića, načelnika Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane pukovnika Milorada Đokića i načelnika Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd pukovnika dr Duška Ristivojevića vojni objekat u Ulici Marka Čelebonovića na Bežanijskoj kosi. Tom prilikom ministar je upoznat sa  prenamenom  poslovnog prostora za potrebe formiranja ambulante  Vojnomedicinskog centra „Novi Beograd”.



Reč je o 700 kvadratnih metara unutar kojih bi bile četiri ordinacije opšte medicine, apoteka, laboratorija, pult hitne pomoći i fizikalna medicina iz zemunske vojne ambulante sa komplet hidroterapijom, kineziterapijom i saunom. Na taj način će se u Zemunu osloboditi prostor i omogućiti da se Vazduhoplovnomedicinski institut vrati u svoje prostorije.

– Projekat je započet 2012. godine, a na nama je da ga dovršimo. Uprava za infrastrukturu će pronaći rešenje kako da završi ovaj projekat, a Uprava za vojno zdravstvo već ima opremu koju bi donela ovde. Mislim da vojni penzioneri godinama čekaju ovu ambulantu i da bi to njima mnogo značilo, a i urbanizovao bi se ovaj prostor koji godinama stoji prazan – istakao je ministar Đorđević i dodao da  će se projekat odvijati fazno - ove godine bila bi odobrena sredstva da se uradi projektna dokumentacija, raspiše i završi tender, a ko pobedi na tenderu može da krene sa izvođenjem radova već naredne godine.

Izgradnja ambulante olakšala bi probleme koje ima 5.000 vojnih penzionera sa Bežanijske kose u ostvarivanju bolje zdravstvene zaštite, a za rad ambulante zainteresovani su i civilni osiguranici. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.02.2017
mp4 (24,59 MB)
Obila