Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.02.2017.

Ministar odbrane nenajavljeno obišao 204. vazduhoplovnu brigadu i Vojnu akademiju



Odmah po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“ i povratku iz Ruske Federacije, gde se sastao sa zvaničnicima ODKB i Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ministar odbrane Zoran Đorđević nenajavljeno je obišao 204. vazduhoplovnu brigadu i Vojnu akademiju.
 
Ministar sa saradnicima obišao je komandu brigade i dežurnu jedinicu lovačke avijacije na aerodromu Batajnica.
 
U razgovoru sa dežurnim pilotima lovačke avijacije, Đorđević je predstavio prioritete i planove opremanja i modernizacije Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Ministar je posebno naglasio da se uskoro očekuje dolazak šest MiG-ova iz Ruske Federacije. Odmah po dopremanju, novi vazduhoplovi, kao i postojeća četiri MiG-a, biće remontovani i modernizovani u Vazduhoplovnom zavodu „Moma Stanojlović“. MiG-ovi će biti opremljeni najsavremenijim naoružanjem, radarima, optoelektronskim sistemima i uređajima veze. Ministar Đorđević i piloti razgovarali su o stanju u jedinici, daljim potrebama i planovima opremanja i modernizacije, kao i planiranoj obuci pilota.

 Nakon aerodroma Batajnica, ministar odbrane sa saradnicima obišao je i Vojnu akademiju. U restoranu Vojne akademije, Đorđević je ručao sa kadetkinjama i kadetima, sa kojima je razgovarao o uslovima školovanja, života i rada na Vojnoj akademiji. Ministar se posebno interesovao o kvalitetu ishrane i planu nabavke namirnica za restoran.
 
Đorđević je obišao i objekte gde su kadetkinje i kadeti smešteni, službu obezbeđenja i Upravnu zgradu Vojne akademije. U razgovoru sa dežurnim starešinama, kadetkinjama i kadetima, ministar odbrane upoznao se sa radom dežurne službe u toj ustanovi i naglasio da je kvalitet dežurstva jedno od  osnova bezbednosti u svim objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.02.2017
mp4 (64,96 MB)
Obilazak