Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.01.2017.

Potpisani međudržavni sporazumi između Srbije i BelorusijePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Belorusije Andrej Kobjakov prisustvovali su danas potpisivanju više međudržavnih sporazuma.
 

U ime Vlade Srbije, ministar odbrane Zoran Đorđević potpisao je Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Belorusije, kojim se stvara pravni osnov za vojno-tehničku saradnju dveju zemalja. Sa beloruske strane Sporazum je potpisao predsednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Sergej Petrovič Guruljev.
 
U Minsku su danas potpisani i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti zdravlja između ministarstava zdravlja Srbije i Belorusije, Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u oblasti turizma, Plan aktivnosti za unapređenje saradnje između Republike Srbije i Republike Belorusije za period 2017-2018. godine  i Program saradnje u oblastima fizičke kulture i sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva sporta i turizma Republike Belorusije za 2017-2018. godinu.
 
Potpisani su i Sporazum o saradnji grada Smedereva sa beloruskim gradom Žlobinom, Sporazum o saradnji grada Valjeva sa beloruskim gradom Molodečnom i Sporazum o saradnji grada Sremska Mitrovica sa beloruskim gradom Polockom.