Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.01.2017.

Peto zasedanje Mešovite srpsko - alžirske komisije za saradnju



Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio rektor Univerziteta odbrane general-major dr Mladen Vuruna, boravila je od 10. do 13. januara u Alžiru povodom Petog zasedanja Mešovite komisije za saradnju u oblasti odbrane.
 Peto zasedanje Mešovite srpsko - alžirske komisije za saradnju
Tokom plenarnog zasedanja i sastanaka potkomiteta za vojno-vojnu, vojnoekonomsku, vojnomedicinsku i vojnoobrazovnu saradnju, analizirane su zajedničke aktivnosti u 2016. godini i definisani konkretni predlozi i mere koje treba da preduzmu obe strane sa ciljem daljeg unapređenja i nastavka strateške saradnje u oblasti odbrane. Potpisan je Zapisnik o radu Mešovite komisije i Plan bilateralne vojne saradnje sa Alžirom u 2017. godini.
 
Strane su usaglasile i parafirale nacrt Sporazuma o saradnji u oblasti vojne industrije i istraživanja i razvoja odbrane i Ugovor o saradnji u oblasti vojne geografije. Potpisan je i Okvirni ugovor o školovanju pripadnika Ministarstva odbrane Alžira u vojnoobrazovnim ustanovama Srbije, što će omogućiti nastavak školovanja i prijem novih alžirskih kadrova na školovanje u našoj zemlji.
 Peto zasedanje Mešovite srpsko - alžirske komisije za saradnju
Zaključivanjem predmetnih dokumenata napravljen je značajan iskorak u razvoju strateške saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje.
 
Peto zasedanje Mešovite komisije je realizovano na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Srbije i Vlade Alžira, Poslovnika o radu Mešovite komisije zadužene za nadzor saradnje u oblasti odbrane i Plana bilateralne vojne saradnje u 2016. godini.
 
U sastavu delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije nalazili su se i predstavnici JP &39;&39;Jugoimport – SDPR&39;&39;.
photoFOTOGALERIJA