Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.12.2016.

Obeleženo sedam decenija Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA



Danas je na Vojnomedicinskoj akademiji svečano obeleženo sedam decenija rada Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine.
 vma
Svečanosti je prisustvovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, pomoćnik ministra Miloš Janković, predstavnici Generalštaba Vojske Srbije, zaposleni na Vojnomedicinskoj akademiji i mnogobrojni gosti.
Na svečanoj akademiji je promovisana i monografija posvećena jubileju Klinike, dok su o istorijatu i uspesima te ustanove govorili gosti, njen sadašnji ali i bivši načelnici.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, čestitajući domaćinima jubilej, rekao je da je podatak za ponos to što, u strukturi pacijenata klinike, oko 45 procenata čine građani van sistema odbrane, na čemu im je posebno zahvalio.

- Vaš istorijat ali i svakodnevni rad dokazuje jasan napredak, a ja vas pozivam da rezultati ostanu na visokom nivou ili budu na još višem. U tom poslu Ministarstvo vam je na raspolaganju kako bismo pomogli i podržali sve vaše ideje, istakao je ministar Lončar i poručio osoblju klinike da ne čekaju da ih drugi stignu, nego da teže stalnom napretku, ali da pomognu i drugim ustanovama na putu dostizanja visokih standarda. 
 
vma

Državni sekretar Nenad Nerić je, govoreći o značaju Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine za jednu bolnicu, istakao da je vojno zdravstvo u Srbiji uvek pratilo svetske tokove savremene medicine.

- Ustanova se razvijala u skladu sa svetskim standardima i brzo je postala prepoznatljva u svetu, a koliki je značaj plastične hirurgije najbolje se videlo tokom ratova "devedesetih", kada je preko 70 procenata ranjenika upravo lečeno na Klinici za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA, rekao je Nerić i dodao da se s ponosom može istaći da je ta ustanova bila i ostala lider struke na prostoru Jugoistočne Evrope.
 
O istorijatu Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine, najvažnijim profesionalnim dostignućima i ljudima koji su obeležili njen sedmodecenijski razvoj, govorili su zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik dr Dragan Dinčić, načelnik klinike pukovnik dr Nenad Stepić i brigadni general u penziji prof dr Marijan Novaković.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.12.2016
mp4 (75,16 MB)
Svečanost