Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.11.2016.

Redovna smena srpskih mirovnjaka u Libanu



Redovna zamena srpskih mirovnjaka u LibanuDanas je na aerodrom „Car Konstantin“ u Nišu sleteo avion sa pripadnicima Četvrte brigade Kopnene vojske, koji su prethodnih šest meseci izvršavali zadatke u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija „UNIFIL“ u Libanu.
 
Dočeku na niškom aerodromu prisutvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je pripadnicima čete poželeo dobrodošlicu i čestitao na uspešno realizovanim zadacima u multinacionalnoj operaciji u Libanu.
 
Redovna zamena srpskih mirovnjaka u LibanuPripanike Vojske Srbije dočekali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević, komandanti Prve i Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni generali Željko Petrović i Zoran Lubura, načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović i porodice, rodbina i prijatelji pripadnika čete.
 
Nešto kasnije, istim avionom put Libana otputovala su 123 pripadnika pešadijske čete iz Prve brigade Kopnene vojske koji će narednih šest meseci biti angažovani u ovoj misiji Ujedinjenih nacija. Pripadnici čete, kojom komanduje kapetan Vladimir Božović, izvršavaće zadatke kao samostalna jedinica u sastavu španskog kontingenta.
 
photoFOTOGALERIJA