Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2016.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom DNR Alžir



Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom DNR AlžirMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Demokratske Narodne Republike Alžir u Beogradu Abdelhamidom Šebšubom o nastavku saradnje i unapređenju strateške saradnje dve zemlje koje gaje tradicionalno prijateljske odnose.
 
Đorđević je istakao da vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju težišne oblasti saradnje u oblasti odbrane. Trenutno se na školovanju u Vojnoj akademiji i Vojnotehničkom institutu nalaze 32 lica iz Alžira, a do sada su 72 pripadnika alžirskih oružanih snaga završila školovanje u Srbiji. Obe strane su iskazale zainteresovanost za njeno proširenje, prvenstveno u oblastima vojno-vojne, vojnomedicinske i saradnje obaveštajno-bezbednosnih službi.
 
Tokom razgovora je razmatrano da se pri narednom zasedanju Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između dve zemlje, koje će se realizovati u Alžiru, razmotre i nacrt Opšteg i Implementacionog ugovora o školovanju, Sporazum iz oblasti vojne industrije i Ugovor o saradnji u oblasti vojne geografije i kartografije.
 
Ministar Đorđević upoznao je sagovornika sa aktivnostima vojnih i policijskih snaga na obezbeđenju državne granice u vezi sa migrantskom krizom.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.11.2016
mp4 (32,22 MB)
Sastanak