Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana pešadije i Dana Kopnene vojskeČestitka povodom Dana pešadije

Svim pripadnicima pešadije čestitam 16. novembar – Dan roda.
 
Zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti, uspevate u savremenim i sasvim novim uslovima rada da izgradite i održite naređeni nivo operativnih sposobnosti i funkcionalno odgovorite nameni i zadacima roda, nastavljajući tradiciju junaka Kolubarske bitke dugu više od stotinu godina.
 
Siguran sam da ćete i u predstojećem periodu osposobljenost vaših sastava podići na još viši nivo, što će doprineti ukupnom razvoju Kopnene vojske. Uz želju da u tome uspete, čestitam vam praznik.

 
Čestitka povodom Dana Kopnene vojske
 
Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar –Dan vida.
 
Nastavljajući tradiciju dužu od jednog veka srpske vojske i junaka sa Kolubare, u godini obeležavanja za srpski narod i Vojsku istorijski značajnog jubileja – Prvog svetskog rata, uprkos složenim uslovima u kojima radite, jedinice Kopnene vojske su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle vrlo dobre rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativnih sposobnosti.
 
Uspešno izvršavajući redovne i vanredne zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti i na zaštiti dela državne granice, pokazujete visok nivo obučenosti i profesionalizma, doprinoseći jačanju ugleda Vojske Srbije i Republike Srbije u celini. Takođe, uspevate da u skladu sa objektivnim mogućnostima opremite vaše jedinice savremenim naoružanjem i vojnom opremom.
 
Čestitam vam praznik, uz želju za puno uspeha i uverenje da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati namenske zadatke i doprineti afirmaciji vida u celini.