Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.11.2016.

Premijera dokumentarnih filmova u Centru za mirovne operacije



Premijera dokumentarnih filmova u Centru za mirovne operacije U okviru obeležavanja Dana Centra za mirovne operacije i pripreme pete rotacije pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za učešće u mirovnoj misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici, danas su u Centru za mirovne operacije Združene operativne komande premijerno prikazani dokumentarni filmovi o učešću naših pripadnika u multinacionalnim operacijama MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici i UNIFIL u Libanu.
 
Prisutne je pozdravio načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik dr Milivoje Pajović, naglašavajući značajan doprinos pripadnika Vojske Srbije miru u svetu i stalni porast broja misija pod okriljem UN i EU i naših pripadnika u njima. Posebna vrednost filmova je što uverljivo prikazuju život i rad naših vojnika u složenim bezbednosnim uslovima i multinacionalnom okruženju koje zahteva stručnost, požrtvovanost i profesionalnost u izvršavanju svakodnevnih zadataka.    
 
Premijeri su prisustvovali i autori filmova - novinari Biljana Miljić i Vladimir Vještić iz Medija centra „Odbrana“, snimatelji zastavnik prve klase Srđan Grčić i Žarko Pekez i montažeri Dušan Milunović i Marko Dragišić iz VFC „Zastava film“.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.11.2016
mp4 (134,32 MB)
Isečak iz filma o misiji MINUSCA
10.11.2016
mp4 (125,33 MB)
Isečak iz filma o misiji UNIFIL
10.11.2016
mp4 (94,22 MB)
Obraćanja autora