Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.11.2016.

Obeležen Dan Vojnobezbednosne agencije



Dan VBASvečanim prijemom u zgradi Starog Generalštaba večeras je obeležen Dan Vojnobezbednosne agencije.
 
Svečanosti u Velikoj ratnoj sali prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, izaslanik predsednika Republike Milorad Simić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni i vojni zvaničnici, predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, verskih zajednica, diplomatskog kora, kao i gosti iz kulturnog i javnog života.
 
Direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković istakao je da je Vojnobezbednosna agencija pravovremeno i u potpunosti izvršila sve svoje planirane, redovne i vanredne zadatke, pridržavajući se svih pravila definisanih zakonom.
 
- Na prvom mestu u našem fokusu je bezbednost Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, drugih državnih organa i institucija kao i zaštita bezbednosti svih građana naše zemlje, rekao je direktor Vojnobezbednosne agencije i dodao da često, zbog prirode posla, napori i mere koje Agencija sprovodi ne mogu biti prezentovani javnosti na način koji bi celovito dočarao njihovu suštinu .
 
Dan VBAGeneral Cvetković je rekao da zbog toga često nema prilike da se oda javno priznanje onima koji su postigli izvanredne rezultate obavljajući složene zadatke.
 
- Uveravam vas da je Vojnobezbednosna agencija u svakom trenutku spremna, kadrovski i tehnički osposobljena da adekvatno i pravovremeno odgovori na bezbednosne izazove, rizike i pretnje - naglasio je general Cvetković koji je, u znak zahvalnosti zbog uspešne saradnje, pojedincima i organizacijama dodelio plakete.
 
Dan VBA obeležava se 12. novembra u znak sećanja na1839. godinu kada je prvi put donet vojni zakon Kneževine Srbije u kome se pominju dela i sankcije za izdaju, špijunažu, pobunu i druge oblike ugrožavanja bezbednosti Vojske i države.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.11.2016
mp4 (126,62 MB)
Doček gostiju
09.11.2016
mp4 (146,06 MB)
Obraćanje brigadnog generala Petra Cvetkovića
09.11.2016
mp4 (117,52 MB)
Dodela zahvalnica