Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.10.2016.

Zamenik načelnika Generalštaba u poseti SAD



General Draganić u poseti SADZamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, koji predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, sastao se juče sa zamenikom pomoćnika sekretara odbrane SAD za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju dr Majklom Karpenterom.
 
General Draganić je dr Karpenteru predstavio dostignuti nivo saradnje u oblasti odbrane Srbije i SAD i viziju za njeno unapređenje u narednom periodu. On je zahvalio vladi SAD na dosadašnjoj podršci i pomoći i iskazao nadu da će se ta podrška nastaviti. Karpenter je generalu Draganiću čestitao deset godina vrlo uspešne saradnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja i izneo uverenje da će Vlada SAD nastaviti sa podrškom daljem razvoju bilateralne vojne saradnje.
 
General Draganić u poseti SADPovodom posete zamenika načelnika Generalštaba, sinoć je u ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu ambasador Đerđ Matković priredio prijem kojem su prisustvovali visoki vojni i civilni zvaničnici administracije SAD. Tokom prijema, general Draganić je razgovarao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Hojtom Jijem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji i izazovima u regionu Balkana.
 
Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije posetiće danas Pentagon i Nacionalni univerzitet odbrane SAD, nakon čega naša delegacija putuje u Ohajo.
 
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije boravi u uzvratnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama od 25. do 30. oktobra povodom obeležavanja deset godina saradnje Srbije i Ohaja.