Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.10.2016.

Sastanak ministra odbrane sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije



Sastanak ministra odbrane sa izaslanikom odbrane Ruske FederacijeMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije pukovnikom Andrejem Kindjakovim. Tom prilikom, ministar Đorđević je istakao da Srbija beskompromisno sprovodi izbalansiranu politiku vojne neutralnosti, kao i da je posvećena razvoju saradnje sa svim našim partnerima, na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja.
 
Ministar je iskazao zahvalnost za bezrezervnu podršku ruske strane našim naporima da realizujemo glavne spoljnopolitičke prioritete Republike Srbije.
 
Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo zbog sve sadržajnije bilateralne vojne saradnje, koja prati odlične opšte i političke odnose dve prijateljske zemlje. Takođe, postignuta je saglasnost o potrebi zadržavanja trenda njenog intenziviranja, kako po kvalitetu, tako i po kvantitetu.
 
Tokom razgovora analizirana su sva najvažnija pitanja dosadašnje saradnje i razmotreni modaliteti realizacije aktivnosti planiranih za naredni period.