Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.09.2016.

Susret ministra odbrane sa predsednikom Azerbejdžana



Susret ministra odbrane sa predsednikom AzerbejdžanaŠtandove preduzeća Odbrambene industrije Srbije na Međunarodnom odbrambenom sajmu u Bakuu ADEX 2016 danas je obišao predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, koji se tom prilikom susreo sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

Ministar Đorđević, u ulozi domaćina, upoznao je predsednika Alijeva sa ponudom fabrika srpske namenske industrije i njihovim kapacitetima. Sagovornici su se saglasili da je vojnoekonomska saradnja Srbije i Azerbejdžana izuzetno značajan segment ukupne ekonomske saradnje dve zemlje. Ističući poslovnu korektnost azarbejdžanske strane kada je reč o poštovanju zaključenih ugovora, ministar Đorđević je istakao da je Ministarstvo odbrane zainteresovano za zajedničke projekte razvoja sredstava naoružanja i vojne opreme, uvažavajući komparativne prednosti dve zemlje.

Ministar Đorđević preneo je predsedniku Azerbejdžana pozdrave premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je boravio u zvaničnoj poseti toj zemlji u aprilu 2015. godine.