Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.09.2016.

Vojni atletičari ispraćeni na Svetsko vojno prvenstvo u maratonu



Vojni atletičari ispraćeni na Svetsko vojno prvenstvo u maratonuPovodom odlaska srpskih vojnih atletičara na 48. Svetsko vojno prvenstvo u maratonu, koje se ove godine održava u Italiji, danas je u Sportskom centru Vojne akademije organizovan ispraćaj. Vojnim maratoncima uspeh na predstojećem takmičenju poželeo je ministar odbrane Zoran Đorđević koji je izrazio nadu da će ekipu pratiti sportska sreća i da će osvojiti neko od odličja.
 
Na 48. Svetskom vojnom prvenstvu u maratonu, koje se od 30. septembra do 3. oktobra održava u Torinu, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije predstavljaće četvoročlana muška ekipa u kojoj se nalaze potpukovnik Nenad Milosavljević, major Aleksandar Neševski, kapetan Blažo Maksimović i razvodnik Miroslav Marković dok žensku ekipu čine poručnica Nevena Jovanović, razvodnica Nataša Ćulafić, razvodnica Marijana Čegar Lukić i Ksenija Bubnjević.
 
Članovima vojne reprezentacije Republike Srbije u maratonu obratio se i brigadni general Siniša Radović, šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), koji je zahvalio ministru Đorđeviću kao i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za nesebičnu pomoći pri realizaciji aktivnosti iz programa CISM.
 
Događaju u Sportskom centru Vojne akademije prisustvovao je načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković sa saradnicima.
 
videoVIDEOGALERIJA
26.09.2016
Ministar Đorđević
26.09.2016
Potpukovnik Milosavljević