Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.09.2016.

Otvoreni dan u Smederevskoj Palanci



Otvoreni dan u Smederevskoj PalanciAkcija Otvoreni dan u kasarni „General Živko Pavlović”, u organizaciji Centralne logističke baze, okupila je danas veliki broj posetilaca iz Smederevske Palanke i okoline. Kao i prošle godine, najbrojniji su bili mališani predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola iz Smederevske Palanke, Velike Plane, Mladenovca i Rače.
 
Pored prikaza naoružanja, vojne opreme i sredstava ratne tehnike, deo programa Otvorenog dana činila su tematska predavanja, nastup Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, kao i humane akcije dobrovoljnog davanja krvi i zaveštanja organa u organizaciji Vojnomedicinske akademije.
 
Najveću pažnju prisutnih privukle su vežbe „Prečišćavanje vode” i „Gašenje požara”.
 
Ove godine, u okviru akcije predstavile su se Vojna akademija i Vojna gimnazija i zainteresovanima pružile informacije o upisu i približile svoje nastavne programe. Svoje proizvode predstavila je i Vojna ustanova „Dedinje”.
 
Otvoreni dan u Smederevskoj PalanciGrađani Smederevske Palanke i okoline ovu akciju smatraju veoma važnom, jer je jedinstvena prilika za  druženje sa pripadnicima Vojske Srbije i za izgradnju međusobnog poverenja, naveo je komandir 203. skladišta mešovitog major Marko Katanić.
 
– Današnja akcija ima za cilj da kroz prikaz sredstava kojima raspolažemo i dela zadataka koje obavljamo posetiocima približimo vojni poziv u cilju animiranja mlađe populacije za buduću profesiju. Posebno nas raduje podatak da je na otvoreni likovni i literarni konkurs na temu „Vojska Srbije” pristiglo oko četiri stotine radova. Najuspešnije smo nagradili diplomama i prigodnim poklonima. Naglasio bih da su svi pripadnici skladišta uložili velike napore za pripremu ove akcije jer smatramo da je ovo jedan od najlepših zadataka koji pripadnici Vojske Srbije realizuju”, izjavio je major Katanić.
 
Današnju akciju posetilo je oko 3.500 građana Smederevske Palanke i okoline.
 
photoFOTOGALERIJA