Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.09.2016.

Počeo Simpozijum o operacionim istraživanjima SYMOPIS 2016



Počeo Simpozijum o operacionim istraživanjima SYMOPIS 2016Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizatori su 43. simpozijuma o operacionim istraživanjima SYM-OP-IS 2016, koji se održava na Tari od 20. do 23. septembra, a koji je ove godine okupio autore iz Srbije, Ruske Federacije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke i Rumunije.

Naučni skup otvorio je predsednik Organizacionog odbora SYM-OP-IS 2016, brigadni general mr Slobodan Joksimović a plenarno predavanje po pozivu održao je predstavnik Ruske Federacije akademik Vladimir Kozin iz Ruskog instituta za strategijska istraživanja.

Učesnike simpozijuma pozdravio je i pomoćnik ministra za nauku dr Nikola Tanić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Cilj naučnog skupa je unapređenje i razvoj operacionih istraživanja putem razmene znanja i iskustava učesnika. Na simpozijumu će biti predstavljeno 135 naučnih radova u okviru 26 sekcija. Kao i ranijih godina, autori iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, sa 27 prihvaćenih radova, daće značajan doprinos afirmaciji naučnog skupa.