Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.09.2016.

Kurs za obavljanje dužnosti u finansijskoj službi



Kurs za dužnost organa finansijske službeU Vojnoj akademiji danas je počeo „Kurs za dužnost organa finansijske službe u bataljonu-brigadi”, u organizaciji Sektora za budžet i finansije i Vojne akademije - Katedre za finansije. Kurs pohađa deset pripadnika finansijske službe iz komandi i jedinica Vojske Srbije.
 
Prilikom otvaranja kursa, Radmila Jagodić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za budžet i finansije je naglasila važnost permanentnog usavršavanja kadra finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i da je njegov cilj obnavljanje i usvajanje novih znanja iz oblasti finansija, radi uspešnog obavljanja dužnosti iz nadležnosti finansijske funkcije u MO i VS. 
 
Programom kursa obuhvaćeni su: osnovne postavke o finansijskom sistemu, finansijsko poslovanje u Vojsci, značaj, principi, metode i nadležnosti u izvršenju budžeta, materijalno i finansijsko poslovanje u Vojsci, finansijsko i materijalno knjigovodstvo u Vojsci, planiranje finansija i sistem PPBI u Vojsci i plate i druga novčana primanja u Vojsci.