Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.09.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana službe telekomunikacija i Dana Brigade veze



Čestitka povodom Dana službe telekomunikacija
 
Svim pripadnicima službe telekomunikacija čestitam 20. septembar – Dan službe.
 
Pre jednog veka, na predlog ministra vojnog, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević odobrio je Uredbu o vojnom telegrafu, na osnovu koje su jedinice veze izdvojene iz sastava roda inžinjerije, prerasle u jedinice ranga bataljon – puk i veza postala samostalan rod Vojske.
 
Modernizacijom vrsta i specijalnosti službe telekomunikacija, uvođenjem nove opreme i praćenjem razvoja softvera, u prethodnom periodu postigli ste zapažene i značajne rezultate u jačanju službe telekomunikacija i u znatnoj meri doprineli unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Svakodnevnim radom na složenim telekomunikacionim sistemima doprinosite da sistem odbrane u svakom trenutku bude u stanju da reaguje na izazove po bezbednost građana i obezbeđujete pravovremen i neprekidan tok informacija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
Siguran da ćete i ubuduće nastaviti rad na usavršavnju i razvijanju telekomunikacionog sistema i postavljati standarde visokog nivoa, čestitam vam jubilej.
 
Čestitka povodom Dana Brigade veze
 
Svim pripadnicima Brigade veze čestitam 20. septembar – Dan jedinice.
 
Nastavljajući tradiciju jedinica veze dugu jedan vek, pozicionirali ste se kao važan činilac održavanja i unapređenja operativnih sposobnosti jedinica Vojske Srbije.
 
Zahvaljujući dobroj obučenosti, postigli ste zapažene i značajne rezultate i ispoljili spremnost da odgovorite na savremene izazove u jačanju službe telekomunikacija. Modernizacijom opreme omogućavate konstantnu integraciju vrsta i specijalnosti službe telekomunikacija i regularan protok informacija u Vojsci Srbije.
 
Čestitam vam jubilej, uveren da ćete uspeti da ispratite i usvojite savremene procese u telekomunikacijama, koji će u komandovanju obezbediti pravovremen prenos informacija svih oblika i da će vam prethodni uspesi biti podstrek za sve buduće.