Rezultati testiranja



Informaciju o postignutom rezultatu kandidat može dobiti putem telefona – broj 011/3203-253; (32-253). Rok za žalbe je 24 časa od dana objavljivanja informacija. Žalba mora biti u pisanoj formi, dostavljena lično, faksom ili putem e-mejla Grupi za PELT.
E-mail: serbian.stanag@mod.gov.rs
Komisija donosi odluku o žalbi u roku od 24 časa.

Grupa za PELT konačne rezultate prosleđuje Upravi za kadrove Sektora za ljudske resurse MO kako bi rezultati bili uneti u jedinstvenu bazu podataka MO.

Svaki kandidat dobija Uverenje o jezičkom profilu u kome se navode:
1. Podaci o kandidatu (ime i prezime, datum i mesto rođenja i čin)
2. Datum i mesto testiranja
3. Datum izdavanja i datum isteka uverenja
4. Broj uverenja
5. Standardizovani jezički profil (SJP)
Grupa za PELT na propisanom obrascu službeno dostavlja kandidatu Uverenje o ostvarenom standardizovanom jezičkom profilu. Uverenje potpisuje i overava Uprava za kadrove SLjR i važeće je 4 (četiri) godine od datuma izdavanja.
Uverenje je dvojezično: na srpskom i na engleskom jeziku.
 
NAPOMENA:
Kandidat može, na pismeni zahtev, dobiti opis rezultata svog testa, koji uključuje broj poena za testove slušanja i čitanja i opisne ocene za testove govora i pisanja.

U slučaju da nije zadovoljan dobijenim SJP-om, kandidat može ponovo izaći da polaže SORS 9435 - STANAG 6001 ispit iz sve četiri veštine, za sticanje novog SJP-a, nakon isteka godinu dana od prvog polaganja.

Rok važenja uverenja je 4 (četiri) godine od datuma novog polaganja, odnosno datuma izdavanja novog uverenja.