Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.01.2017.

Godišnja analiza Sektora za politiku odbrane



Godišnja analiza Plana rada Sektora za politiku odbrane u 2016. godini održana je danas u Ministarstvu odbrane. Analizi su, pored rukovodilaca organizaciojskih jedinica Sektora za politiku odbrane koji su prezentovali rezultate rada Sektora, prisustvovali i predstavnici Generalštaba Vojske Srbije i predstavnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane.
 Godišnja analiza Sektora za politiku odbrane
V.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane general-major Slađan Đorđević kao ključne ciljeve i zadatke Sektora za politiku odbrane u 2017. godini definisao je inoviranje i izradu nacrta osnovnih strateških dokumenata – strategije nacionalne bezbednosti i odbrane, Bele knjige odbrane i Dugoročnog plana razvoja sistema odbrane Republike Srbije, završetak započetih organizacionih promena, uspostavljanje efikasne i efektivne organizacije i optimizacija poslova iz nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Na sastanku je istaknuto da će se u 2017. godini nastaviti sa daljim unapređenjem i razvojem međunarodne vojne saradnje u funkciji podrške glavnim spoljnopolitičkim ciljevima Srbije, kroz jačanje odnosa sa strateškim partnerima – državama članicama EU, Ruskom Federacijom, SAD i NR Kinom, zemljama Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, kao i u okviru Programa „Partnerstvo za mir“ i učešćem u multinacionalnim operacijama UN i Evropske unije.
 
Sektor za politiku odbrane će i u 2017. godini produžiti koordinaciju zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i rad na podizanju kapaciteta Ministarstva odbrane kroz realizaciju projekata koji se finansiraju iz vanbudžetskih izvora finansiranja.
 
photoFOTOGALERIJA