Министарство одбране Републике Србије
 
27.01.2017.

Годишња анализа Сектора за политику одбране



Годишња анализа Плана рада Сектора за политику одбране у 2016. години одржана је данас у Министарству одбране. Анализи су, поред руководилаца организациојских јединица Сектора за политику одбране који су презентовали резултате рада Сектора, присуствовали и представници Генералштаба Војске Србије и представници организацијских јединица Министарства одбране.
 Годишња анализа Сектора за политику одбране

В.д. помоћника министра за политику одбране генерал-мајор Слађан Ђорђевић као кључне циљеве и задатке Сектора за политику одбране у 2017. години дефинисао је иновирање и израду нацрта основних стратешких докумената – стратегије националне безбедности и одбране, Беле књиге одбране и Дугорочног плана развоја система одбране Републике Србије, завршетак започетих организационих промена, успостављање ефикасне и ефективне организације и оптимизација послова из надлежности Министарства одбране и Војске Србије.
 
На састанку је истакнуто да ће се у 2017. години наставити са даљим унапређењем и развојем међународне војне сарадње у функцији подршке главним спољнополитичким циљевима Србије, кроз јачање односа са стратешким партнерима – државама чланицама ЕУ, Руском Федерацијом, САД и НР Кином, земљама Западног Балкана и Југоисточне Европе, као и у оквиру Програма „Партнерство за мир“ и учешћем у мултинационалним операцијама УН и Европске уније.
 
Сектор за политику одбране ће и у 2017. години продужити координацију задатака Министарства одбране и Војске Србије у процесу приступања Републике Србије Европској унији и рад на подизању капацитета Министарства одбране кроз реализацију пројеката који се финансирају из ванбуџетских извора финансирања.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА