Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
13.02.2014.

Vojna saradnja sa Alžirom



Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić razgovarao je danas sa kopredsednikom alžirskog dela Mešovite komisije za saradnju u oblasti odbrane general-majorom Grisom Abdelhamidom.

Tradicionalno prijateljski odnosi država i naroda produbljeni su uspostavljanjem i unapređenjem strateške saradnje u oblasti odbrane, sa dobrim osnovama da se saradnja prenese na privredne oblasti od zajedničkog interesa.

Iako vojnoekonomska i vojnoobrazovana saradnja predstavljaju u ovom trenutku težišne oblasti, izražen je obostrani interes da se više sarađuje u naučnotehničkoj i vojnomedicinskoj oblasti.

Školovanje i usavršavanje pripadnika Ministarstva nacionalne odbrane Alžir u Republici Srbiji u narednom periodu obezbediće dugoročno povezivanje sa Nacionalnom narodnom armijom Alžira i pozitivno odraziti na već uspostavljene veze, složili su se sagovornici.

Izražena je zahvalnost na principijelnoj podršci Alžira našim legitimnim naporima za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Kosovu i Metohiji.