Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
19.12.2013.

Konferencija za novinare povodom novogodišnjeg koncerta ansambla „Stanislav Binički“



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održaće novogodišnji gala koncert u subotu 21. decembra 2013. godine u Sava centru, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Domu Vojske.

Pod dirigentskom palicom direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dejana Savića, publika će  biti u prilici da uživa u izvođenjima soprana Suzane Šuvaković Savić i Romola Tisana, proslavljenog klarinetiste i tenora iz Italije.

Govoreći o predstojećem koncertu, prvakinja Opere u Narodnom pozorištu u Beogradu Suzana Šuvaković Savić izrazila je posebno zadovoljstvo jer je već četvrtu godinu za redom deo uspešnog tima, a najavljujući bogat repertoar, poručila je da će ove godine specijalno iznenađenje biti duet sa jednim generalom.

Ovogodišnji gost, italijanski tenor Romolo Tizano naglasio je da publiku u subotu očekuje veliki koncert i uputio zahvalnost na pozivu za saradnju.

Prema rečima dirigenta, maestra Dejana Savića, reč je o saradnji tri velike kuće, Ministarstva odbrane, Centra „Sava“ i Narodnog pozorišta, čija je kruna, četvrtu godinu za redom, novogodišnji gala koncert, a ovogodišnji repertoar obeležiće izvođenje kancona i baršunasti tenor gosta iz Italije.

Direktor ansambla 'Stanislav Binički' potpukovnik Stanko Stojiljković podsetio je na bogatu istoriju tog najstarijeg orkestra na ovim prostorima, koji je samo tokom ove godine imao 75 nastupa.

Gala koncert tradicionalna je svečanost i organizuje se povodom Nove godine, uz gostovanje poznatih operskih pevača i pojedinih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti sa kojima je tokom godine Ministarstvo odbrane ostvarilo uspešnu saradnju.

Publika će biti u prilici da uživa u popularnim arijama iz opera „Madam Baterfaj“, „Boemi“, „Toska“ i „Turandot“ Đ. Pučinija, „Evgenije Onjegin“ P. I. Čajkovskog, napolitanskim pesmama i novijim kompozicijama svetske popularnosti.